Werkwijze voor opdrachtgever

Bent u op zoek naar een tijdelijke of vaste invulling van uw HR of Payroll vacature? Wij zijn hét bureau voor al uw ondersteunende- en (junior) adviesfuncties in HR en alle posities binnen Payroll.

Kennismaking
Om voor u de juiste kandidaten te selecteren is het van groot belang dat wij een goed beeld krijgen van uw organisatie, de afdeling, het team en de cultuur. Een persoonlijke kennismaking stellen we daarom bijzonder op prijs.

Werkwijze PZinZ
Het persoonlijke gesprek en de door u gegeven functiespecificatie zijn de uitgangspunten voor onze file- en netwerksearch. Wij beschikken over een groot kandidatenbestand met ruim 10.000 professionals en een relatienetwerk waarin uitsluitend HR- en Payroll professionals zijn opgenomen. Daarnaast kunnen wij de vacature kosteloos op de website van PZinZ en andere jobboards plaatsen.

Selectie van kandidaten
Wij spreken alle geselecteerde kandidaten persoonlijk. Uitgangspunt van dit gesprek is de Big 5 persoonlijkheidstest. De uitkomsten van deze vragenlijst resulteren in een profiel dat met de kandidaten wordt doorgesproken en met toestemming gecommuniceerd wordt aan u. Op het moment dat wij geschikte kandidaten hebben gevonden stellen wij u deze direct aan u voor. We sturen het CV met een korte omschrijving van de persoon. PZinZ bemiddelt vervolgens bij het maken van een kennismakingsafspraak.

No-cure No-pay
PZinZ werkt op basis van no-cure no-pay. Bij het verstrekken van een zoekopdracht worden geen kosten in rekening gebracht: pas op het moment van een juiste match wordt een factuur gestuurd. Vooraf wordt helder gecommuniceerd wat onze voorwaarden zijn.

Als u tijdelijk een goede kandidaat in huis heeft gehaald via PZinZ en u wilt deze persoon graag voor uw organisatie behouden is dit, uiteraard in overleg met de betrokkene, een optie.

Heeft u nog vragen over de werkwijze van PZinZ?
Neem dan gerust contact met ons op: 0294- 492 383

Voor meer informatie bel: 0294 492383